Kalevalainen jäsenkorjaus

Monille kalevalainen jäsenkorjaus ei hoitomuotona ole vielä tuttu ja haluan nyt hieman avata sitä. Erityisesti haluan poistaa ennakkoluuloja hoitomuotoa kohtaan.

En oikein tiedä, mistä on lähtenyt liikkeelle erityisesti komedian ja stand-up koomikoiden tapa herjata kalevalaista jäsenkorjausta. Tietenkin näkemäni pätkät on tehty viihdyttämään, mutta joillekin se voi antaa kuvan jostain mystisestä tai sitten olen erään koomikon nähnyt vertaavan kalevalaista jäsenkorjausta alamaailman rahanperintään. Mielestäni aika ala-arvoista huumoria tai ainakin olisi aiheellista että ottaa ensin asioista selvää, ennen kuin alkaa heittämään moista yleisesti.

Tarjoudun tekemään näille parille koomikolle kalevalaisen jäsenkorjauksen edullisesti. Otankin heihin yhteyttä heti!

Haluan siis että hoitomuoto saa sille kuuluvan arvostuksen. Vaalimme kyllä perinteitä, mutta samalla tekniikkamme ja tietämyksemme pohjautuvat laajasta, kokonaisvaltaisesta anatomian ja fysiologian ymmärtämisestä. Erityisesti täydennyskoulutuksissa saamme paljon täydentävää tietoa.

Kuvailen hoidon tässä pääpiirteittäin. Hoidon tarpeen arviointi alkaa jo asiakkaan tullessa hoitoon. Havainnoin asiakkaan liikkeistä mahdollisesti ilmeneviä ongelmia kehossa. Aluksi asiakas tekee asiakaskortin omien tietojensa osalta.

Hoidon aloitan yleensä tarkastelemalla henkilön tasapainotekijöitä kehossa; millainen asento hänellä on seistessään. Hoito aloitetaan pääasiallisesti hoitopöydällä, jossa on helppo nähdä miten keho asettuu alustalle. Tarkastan jalkojen mahdolliset mittaerot, polvien ja lantion asentoerot sekä rintakehän, olkapäiden ja käsien tasapainon.

Käsittely alkaa perinteisesti jaloista, jotta kudosneste-ja verenkierto lähtee paranemaan pikkuhiljaa, eikä aiheuta ”happiryöppyä”päähän, joka voisi käydä jos hyvin kireää niska-hartia seutua aletaan avata ensimmäisenä. Jaloista lähtien voidaan aktivoida myös hermoratoja, jotka vaikuttavat päähän saakka.

Hoitopöydällä käsittelen usein jalat ja kädet ja sitten jatkamme selän istuen. Tästä käytetään vanhassa perinteessä nimitystä ”perskynkkä”. Nämäkin tekniikat lähtevät lempeästi alhaalta ylöspäin, jolloin keholla on aikaa avautua omaa tahtiaan.

Hoidon aikana keho käsitellään varpaista aina päälakeen saakka. Hoidon aikana keskustellaan elämäntavoista ja otetaan siis kokonaisvaltainen tilannekuva asiakkaasta. Tämä kaikki tehdään asiakkaan ehdoilla, kehoa ja mieltä kuunnellen. Olen nähnyt monien vaivojen helpottavan tällä lempeällä lähestymistavalla.

Koulutan itseäni koko ajan lisää, koska kehon tuntemukseen ei ole koskaan valmis.

Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa ei ole mitään pelättävää eikä mystistä rummun paukuttelua.

Tervetuloa kokeilemaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s